Ședința cu primarii și serviciile publice deconcentrate

Marin Marc,

Astăzi 21 noiembrie 2017, începand cu ora 10,00 a avut loc, la sala mare de ședințe de la Instituția Prefectului Județului Cluj, o întâlnire cu primarii din comunele membre ale Asociației Comunelor din România, reprezentanții ai serviciilor publice deconcentrate și ai Instituției Prefectului Județului Cluj.

Principalele teme discutate au vizat următoarele domenii: obținerea avizelor necesare pentru proiectele de infrastructură, cadastru și fond funciar, achizițiile publice, colectarea și transportul deșeurilor menajere, salarizare și probleme fiscale.

Prefectul județului Cluj, domnul Dr.Ing. Aurel CHERECHEȘ, a solicitat primarilor realizarea stocurilor de material antiderapant pentru asigurarea circulației pe drumurile publice pe timp de iarnă.

Domnul Ovidiu COLCERIU, președintele Filialei Județene Cluj a Asociației Comunelor din România, primarul comunei Sînpaul, a anunțat depunerea la Bruxelles de către ANCPI a proiectului pentru realizarea cadastrului în 650 de Unități Administrativ Teritoriale.

Concluziile principale a întâlnirii au fost:

  • necesitatea elaborării unor proiecte de modificări legislative pentru simplificarea prodecurilor de obținere a avizelor pentru proiectele de infrastructură;
  • Solicitarea la ADI Metropolitan Cluj SA pentru urgentarea realizării centrului de colectare integrată a deșeurilor;

Mai jos sunt imagini de la această întâlnire.