Întâlnirea primari-parlamentari la Cluj-Napoca

Marin Marc,

Vineri, 16 martie 2018, ora 10,30 a avut loc o întâlnire între primarii din comunele județului Cluj care sunt membre în Asociația Comunelor din România și parlamentarii din județul Cluj.

Tema întâlnirii a constat în dezbateri pe marginea modificărilor legislative care au impact în administrația publică locală.

Discuțiile abordate au avut în vedere: Codul administrativ, legea salarizării, pensiile pentru primari, legislația prin autorizarea executării lucrărilor de construcții, urbanismul și obținerea avizelor necesare pentru oținerea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire, achizițiile publice, finanțările europene și naționale și reorganizarea teritorială cu referire la eventuale comasări de comune.

Au fost prezenți deputații: Gabriel-Horia NASRA, Nechita Adrian-OROS, Cornel ITU, Botond CSOMA și Sorin-Dan MOLDOVAN și primarii din comune.

Întâlnirea a fost un succes care se dorește a fi continuat cu pași concreți pentru a se promova acele modificări legislative care sunt imperios necesare pentru buna funcționare a administrației publice în spațiul rural.

Mai jos sunt imagini de la această întâlnire.