Ședința primarilor pe tema colectării deșeurilor

Marin Marc,

Vineri, 18 mai 2018, ora 11,00 a avut loc o ședință la care pe lângă primarii de comune au fost invitați și primarii de municipii și primarul orașului Huedin.

Tema întâlnirii pentru prima parte a fost:- Dezbatere cu primarii, privind documentația de licitație a serviciilor de colectare deșeuri cu accent pe modul de încasare, respectiv  taxă la primărie sau tarif la operator.

Tema întâlnirii pentru partea a doua a fost: Informarea reprezentanților Consiliului Județean Cluj, ai A.D.I. Eco-Metropolitan și ai consultanței privind alegerea primarilor și discuții pe această temă.

Datorită presiunilor existente pe bugetele locale pentru plata serviciilor de colectare și transport a deșeurilor din cauza slabei încasări a taxelor de la cetățeni, dar în mult mai mare măsură din cauza costurilor exagerat de mari datorate transportului deșeurilor la gropi de gunoi autorizate situate în alte județe, primarii au arătat ferm care sunt nemulțumirile lor și ale cetățenilor.

Groapa de gunoi ecologică din județul Cluj nu a fost finalizată și mai este încă destul de mult timp până la finalizarea acestui proiect ceea ce înseamnă că problemele au rămas, iar primarii trebuie să plătească sume imense din bugetele locale pentru a colecta și transporta deșeurile acolo unde reușesc să găseacă gropi de gunoi autorizate.

Mai jos sunt câteva fotografii de la această întâlnire.